DANMARKS BEDSTE KOLDRØGET LAKS – FANØ LAKS
Fanø Laks ApS
En levende legende
Fanø Laks er på rekordtid blevet en levende legende
i den danske madbranche. Fra landets mindste
kommune kommer en af sidste års største
opmærksomhedsskaber på madkortet, nemlig
lokalt håndsaltet og ferskrøget laks – Fanø Laks.
Råvaren er nordatlantisk havbrugsopdrættet laks fra blandt Norge. Alt laks som kommer til Fanø Laks, er nøje udvalgt og håndsorteret samt håndskåret. Vores samarbejdspartner for råvarer, er nøje udvalgt og bygger på mange års samarbejde. Vi vil kun have det bedste hver gang.
Vi vil som noget nyt på messen lancerer koldrøget Fanø Laks, produceret på Dansk Laks fra Skagen Salmon.
Forarbejdningen foregår på vores familie røgeri på Fanø, og kombinationen af
sublim råvare og dygtig forarbejdning har ført til, at Fanø Laks modtag Børsens Fødevarepris 2010/11.
Vi har som også i 2022 og 2024 vundet i blindtestsmagninger hos Berlingske og Politikkens dygtige madanmelder med 6 STJERNER UD AF 6 MULIGE BEGGE GANGE.
Tiden er hemmeligheden
Henning Rasmussen har drevet Fanø Fisk i snart
20 år, og har brugt årene på at raffinere sine
metoder og perfektionere røgningens kunst.
De særlige vilkår på Fanø, med den salte
vesterhavsluft, gør underværker for de ferske
laksefileter, når blot man ved præcis hvordan
røgeprocessen skal gribes an ned til mindste
detalje. Hele processen tager tre og en halv dag,
men hemmeligheden ved produktet er, hvor lang
tid delprocesserne skal tage for, at det bliver
helt rigtigt. Den hemmelighed tilhører Henning
Rasmussen – og ingen andre, for selve røgningen
er omgærdet med et vist mål af mystik.
Røg og vesterhavsluft
Så meget er dog sluppet ud, at de ferske laksefileter
først håndsaltes. Derefter bliver de hængt op i
halestykket i et døgns tid under køl. Derfra går
turen til de specialbyggede stenovne, der står i et
lukket rum, hvortil der i kontrollerede mængder
bliver trukket frisk vesterhavsluft. Luften nedkøles
og den kolde luft blandes med røgen i ovnene.
Når røgningen er færdig, nedkøles laksen i et døgn
inden den pakkes. Virksomheden er en micro virksomhed, hvor Kærlighed – Tid og Passion er nøgleordene. Vi er stolte af vores produkt.
FANØ LAKS®
The original smoked salmon
Om virksomheden
Fanø Laks er en familie drevet virksomhed beliggende på den smukke vadehavs ø Fanø midt i Unesco Naturpark. Vi går efter at producerer og vedblive det førende røgeri i Danmark på koldrøget laks. Vi er arbejder ud fra værdier som Kærlighed - Tid og Passion til produktet. Vi er en micro virksomhed som håndhæver traditionel gammelt håndværk ned til mindste detalje. Alle processer er håndlavet og laksesiderne følges nøje igennem processerne lige fra Tør- og håndsaltning til røgning i vores specialbygget stenovne. Vi er stolte af vores produkt og det afspejles også i de mange trofaste og loyale kunder vi har i virksomheden. Koldrøget Fanø Laks er kendt for en hårfin balance i mellem salt og røg og så smelter den nærmest på tungen. Altså en god fast røget laks med en smag og mørhed der er uovertruffen.
Se mere om Fanø LaksBook din gratis billet I dag
Book din gratis billet allerede i dag og glæd dig til en inspirerende dag, hvor passion for gastronomi og velsmagende mad er i højsædet.
17. September 2025 | Odense congress center
Find vej
Vi ses næste gang i Odense Congress Center!
Ankommer du i bil, får du ingen problemer med at finde en parkeringsplads: Der er 1.900 af slagsen lige ved døren og tæt på motorvejen – og de er helt gratis. Derudover er der hele 26 ladestandere til rådighed, hvis du skal have ladet din elbil.